Dagens

Så här lagomt till läggdags tänkte jag att det är på tiden att bjuda på en dagens igen. För att sätta er in i situationen så utspelade sig detta idag på fysiklektionen. Jag och Elin sitter och diskuterar famtiden och att vi skulle tycka att det vore roligt att jobba som läkare, men kanske inte kirurg utan kanske röntgenläkare, psykologläkare eller vad man känner för när tiden är inne. Då utbrister vår labbkamrat:

"Vet ni, jag lärde mig nyss att det finns olika sorters läkare"


Tänka sig att dagens ungdommar inte lär sig att det finns mer än en sorts läkare typ kirurger förrän det är dags att bli myndig och välja yrke. haha

Olivia

Pizza, nej Jättepizza

Middag för fem, men vi klarade de på tre. Eller som kocken sa: -Det är räcker för både middag och lunch för er!
Jomen ellerhur!? Trodde han jaa!

Vi hade planerat en kväll med god mat och mycke historia plugg. Även om vi kanske inte riktigt lyckades hålla oss till den dirket (då menar jag inte maten!!) så blev det ändå, som vanligt när vi är inblandade, en mycket lyckad kväll. Vi får hoppas att det vi ändå lyckades lära oss av historian ska hjälpa oss på provet, annars gäller det att vara smart vem man sätter sig brevid i klassrummet...

 Våran famlijepizza hawaii, med extra mycke ananas.

 Storleken av en pizzaslice, sjukt!



 Efter den här pizzan så ser vi nog inte riktigt lika vältränade ut som vi faktiskt gör på den här bilden.

sandra


Norrlänningar

Det nya biblioteket är ungefär en tredjedel av det förra vilket betyder att det inte alls rymms speciellt många och man sitter väldigt nära varandra. Idag, precis som förra gången, lyckas vi hamna mitt emellan några väldigt.. ja vad ska man säga, intressanta pojkar. På mer än ett sätt märker man att dom inte är treor, men den helt avgörande saken är att dom sitter vid varsin dator (något som vi inte fått) och spelar spel. Dessutom kommer det magnus uggla hur högtalarna..
Här är lite av allt intressant man kan få höra här i biblioteket:  

"Så jävla dåligt spel"
"Jag orkar inte med musiken"
"Snälla doktorn lite längre ned..." (halvt sjungandes)
"Du är ju sämst" "Men banan är ju hur svår som helst"
"Det bästa är när det kommer tjejer från linköping, dom är snygga och vill ha norrlänningar"
"Jag klarade första banan på 34 sekunder"
"Det är ett jävla skitspel, det suger snopp!"
"Du är skyldig mig godis!"
"Hur många banor har du kvar?"

Vi nämner inga namn på personerna..


        

Vad gör det svenska folket?..

Han var ju helt klart bäst!

http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1234803&selId=1.924472&currPage=0


                                                                                                            sandra


Nattorientering

Med varma kläder och pannlampor gav vi oss ut i skogen för nattorientering. Klockan visade iofs inte natt men det var helt klart lika mörkt som på natten. Jag insåg redan från början att detta skulle kunna komma att bli en svår uppgift. Tanken på att skippa alltihop dök därför upp ett flertal gånger innan vi tog de första stegen på den 2.5 km långa orienteringsrundan i i20-skogen. Efter att stött på en hel del problem med kartan och allt annat började vi äntligen kunna se målet, det hade då gått sisådär en och en halv timma. Jag får då ett samtal från fredrik, våran lärare, som undrar vart vi är. Jag antog då att vi var var dom sista men väl i mål får vi veta att kvar i skogen är två killar fortfarande och yrar. Glada över att vi inte gått vilse åkte vi hem, men om wiberg och erik hittat sig ut ur skogen har jag faktiskt ingen aning om..
så om ni skulle se dessa killar i i20-skogen någonstans skulle det vara snällt om ni kunde hjälpa dom hem.

                                        


kan avsluta detta inlägg med att säga att jag är glad över att jag fick gå med emma som iaf hade lite koll och inte med sandra, vi hade nog varit kvar i skogen än.. 

                                                                                                                       sandra

 


Ner i skiten



Då var ännu en helg till enda och så sitter man med den vanliga "åh nej det är söndag" ångesten för att man vet att eftermidnatt börjar en ny vecka fylld med vardag och skola. Dagen har jag spenderat i ett potatisland tillsammans med Ted Gärdestad, Gavin Degraw och Jay-z i ett potatisland. Ja, tro det eller ej så har jag provat på lantlivet för en förmiddag då det skulle arbetas för att tjäna lite pengar. Jordig och med ryggont cyklade jag hem med skörden, som detta år blev två säckar potatis. Jag förstår inte för mitt liv hur folk stod ut förr i tiden, men visst nog har lite hederligt kroppsarbete sin charm.

Olivia

Lördag

Även om jag bara var på skolan en dag den här veckan så är det ändå alltid riktigt skönt med helg!

 Idag så har jag sett matchen mellan brynäs och saik. En väldigt skön seger med 1-2, underbart!


Under kvällen så träffade jag Erica och Klara. Det var ett tag sen nu men det är alltid lika roligt! Jag har saknat er:)

 Alltid lika snygga, halloween för några år sedan.

Sandra

Vad bjöd gårdagen på då?

Igår blev det i princip tvärtemot förra fredagen. Kvällen tillbringades i sörfors hos amanda med middag, tv och spel, en riktig myskväll med andra ord. Duktiga kockar som vi är (eller det var väl till största del emma som gjorde maten så hon får väl ta åt sig största delen av äran) lyckades vi göra en jättegod pastasås med kyckling och soltorkade tomater, och till det åt vi självklart pasta (förstår inte dom som har ris till, det heter ju liksom pastasås, bara en liten parantes sådär). Sedan kan jag också säga att vi åt en mycket god sallad till, undra vem som hade gjort den? (hehe...). Maten blev som ni antagligen förstått vi det här laget väldigt lyckad, var verkligen hur gott som helst(!).
Efter maten blev det idol och pollykaka (asså hur gott är inte det? skulle lätt kunna leva på det!!), självklart gick eddie vidare så det blir att fortsätta idoltittandet. Därefter blev det spel, sverige spelet.. och hur svårt var det? jo det kan jag svara på, jättesvårt!(!!!!!!!!!!). Vem kan namnet på alla kungar som varit i Sverige eller vad alla landskap och län heter, inte så många skulle jag gissa på.
Så det där var väl ungefär vad som hände denna fredagskväll. Nu har mamma och mormor äntligen kommit hem, efter mer än två timmars letande av mormors väninna (hon hade gått vilse i skogen när dom plockat svamp..) så nu får jag äntligen äta. 


                                                                                                         sandra    

 


Bättre sent än aldrig

Återblick i skogen. Jag låter bilderna få tala för sig själv, förhoppningsvis kommer också en kortare resume om skogsutflykten inom kort...

                                                                 

sandra


Kommentera?!

Verkar som om fler och fler hittar hit, mycket trevligt!
Sedan så får ni ju lämna en kommentar efter er, bara så att ni vet.  

På resande fot


Jag har varit riktigt dålig på skriva nu, men det har faktiskt sin anledning. Under dom här dagarna har jag nämligen hunnit vara hemma i Gummark, besöka min kusin i Stockholm, operera mitt knä, äntligen fylla 18 finfina år, gå i skolan i Umeå och åka buss hem till Gummark igen.

Som jag just sa så har jag alltså varit på en liten minisemester. Den började i söndags med tåg från Skellefteå till huvudstaden Stockholm, en natt senare så var vi framme och där så väntade en hel dag på stan. Jag fick med mig rätt många kassar hem som bland annant innehöll jeans, skor, tröjor och smycken. Den enda som nog inte var glad och njöt efter den här dagen var min stackars börs. På kvällen så anlände vi till älgö till min farbror, faster och kära och kusin där det bla. bjöds  på god mat. Vi njöt också av att se elitseriepremiären då dom svart-gula kämparna mötte färjestad borta (resultatet går att disskutera). Så blev det äntligen tisdag(22/9), den stora dagen. För det första så blev jag myndig och för det andra så opererade jag knäet. En mycket otroligt bra dag på många sätt och som jag aldrig kommer att glömma,  som inte heller hade kunnat sluta bättre eftersom den avslutades med tårta på älgö. Efter en välbehövlig sovmorgon och några timmars nötande utav tvn så fortsatte sedan på onsdagen våran resa, denna gång med flyg och till Umeå och elevhemmet maggan. Det blev inte ett allt för långt stopp i Umeå men jag hann iaf med det viktigaste och sen så hann jag även gå i skolan några timmar, träffa min gulliga kompisar och ta ett snack med min tränare. Nu har vi iaf under torsdagen nått slutdestinationen på våran resa som alltså är Skellefteå och Gummark, den lilla byn som jag vuxit upp i. Eftersom jag nu hoppar runt på kryckor så kommer det förhoppningsvis att bli en lugn helg i den lugna byn och på söndag så tar jag bussen tillbaka till Umeå där allvaret börjar igen.

 Här är en bild på dom som jag just nu umgås allra mest med, faktiskt riktigt fina och måste säga att bilden inte alls gör dom rättvisa.

 

Alltså måste bara säga att den här kvällen verkligen är hur underbar som helst, jag har suttit framför tvn och njutit utav saik underbara seger. Derby mot luleå och vinst med 3-1, ääälskade aik!:) Livet är underbart!

 Se och njut utav de här två grabbarna, två av väldigt många bra i saik.

sandra


Egypten, araber, kameler, pengar..

Dagarna blir verkligen bara kallare och kallare nu när det svinkalla vintern sakta tränger sig på vilket betyder att våran resa som jag tidigare nämnde snart blir av. Okej snart och snart är väl att ta i, är ju ändå ett litet tag.. eller okej ett ganska långt tag faktiskt, runtomkring 29 veckor  närmare bestämt..
Visst det är egentligen vääldigt långt borta, men kalla dagar som dessa mår man faktiskt bättre av at veta att man inom en snar framtid kommer befinna sig i ett varmt land.
Problemet, eller problem kanske man inte ska kalla det, eller man kanske kan det? Aja. Det har iaf varit svårt att bestämma sig om vart vi ska åka, finns ju så mycket. Spanien och Turkiet är ju vanliga resemål, men efter ett besök på en resebyrå var det Egypten som lockade mest. Tänk er ett all-inklusive hotell i varma Egypten, du får liksom äta och dricka huuur mycket du vill och värmen där är som sagt inte dålig den årstiden, runt 30 grader!!
Okej det jag nyss nämnde om all-inklusive hotell är ju verkligen något som lockar, men jag har ju även insett att jag kommer kunna dra nytta av denna resa på annat sätt också. Som ni kanske vet/sett så är ju jag den enda brunettan av oss vilket kommer ge mig en hel del makt. Jag kommer liksom bli förhandlaren där nere (då vi inte har sällskap av några män), och tror ni att det bara kommer vara en lite arab som kommer erbjuda en massa kameler för dom? Skulle inte tro det. 
Som ni kanske förstår skulle detta alltså INTE bli någon solsemester för min del, jag hade haft fullt upp med alla förfrågningar om giftermål med mina svenska, blonda flickor. Jag skulle dock kunna tjäna en massa på denna resa då jag, om jag vill, kan sälja dom till någon liten rik arab. Men då är ju frågan vad jag ska ha en massa kameler till? Och skulle jag komma på det, hur fan tar man hem kameler från Egypten? (om det är någon som har gjort detta kontakta mig gärna på [email protected]).
För att slippa frakta hem alla dessa kameler skulle jag ju dock kunna sälja dom där nere och sedan hoppas att dom är värda jättemycket. I så fall skulle jag ha råd med flera resor där jag hade kunnat ta igen denna missade solsemster samt hälsa på sandra och olivia lite nu och då, och skulle pengarna inte räcka till flera besök på grund av andra prioriteter finns ju alltid skype!.. 
Så efter dessa tankar har jag insett att det enda jag egentligen borde ta reda på är vad timlönen skulle ligga på, är den bra är det ju bara att börja packa väskan för Egypten!



(klicka för att förstora)


                                                                                                       sandra

 


Blöt hund

Efter att gått till och från skolan idag har jag verkligen insett att hösten är här. Promenaden dit var verkligen den kallaste det här året, eller sedan förra vintern iaf, alltså inte förra vintern utan den som var senast, nu i år.. Aja, ni förstår nog vilken jag menar, tror jag.. Iaf. Under  hela vägen frågade jag mig själv varför jag lämnat mina underbara, varma vantar hemma, och självklart kunde jag inte komma på en enda bra anledning. (Detta betyder alltså att man ALLTID ska ta med sig vantar!!) Såå med typ förfrusna händer anlände jag till skolan.
Efter en långa dag i skolan hade mina händer äntligen börjat få tillbaka sin naturliga färg och rörlighetsförmåga (tack draggen för att ni denna dag inte försökte spara pengar genom att dra in på värmen). Jag insåg då att ännu en kall promenad väntade.. Självklart skulle det inte räcka med kyla denna gång, utan nu öste regnet ner också……… och hade man ett paraply med sig? knappast, det låg där hemma med vantarna (ta ALLTID med dig vantar och paraply), kände verkligen hoppet då! Så efter att ha gått ett x antal minuter i spöregn kom jag inklampande i hallen som en blöt och kall hund.. Visst jag var less då, men efter att jag insåg att det slutade regna i och med att jag klivit innan för dörren blev jag riktigt(!) less. 
Efter en sån här dag vill man ingenting hellre än att sätta sig på flyget och åka långt, långt härifrån och det är något vi har tänkt göra, men mer om det i ett senare inlägg! 


Ungefär så här såg jag ut då jag kom hem..  


                                                                 


edit: riktigt(!) less är ingenting jämfört med vad jag är nu då jag fått veta att det gick en bil, en varm och torr BIL, från skolan till teg. 

                                                         

                                                                                                                        sandra

 

 


22.09.2009


Idag säger vi grattis till våran sandra som dagen till ära fyller myndig. Dessvärre kan hon inte fira denna dag men oss då hon för tillfället befinner sig i huvudstaden för operation. Vi säger lycka till och Grattis!

Tiden går fort när man har roligt

Ännu en helg av bravader har passerat. Själv har undertecknad befunnit sig på en buss, på en båt. Hemkommen 05.00 i morse från en resa längst Sveriges östkust till Gotland. Detta resulterade dessvärre i två förluster och största delen av tiden agerande bänkvärmare med några inslag av sjukvårdare och materialare. Men tro det eller ej efter regn kommer solsken och efter denna helg har min uppfattning och vissa människor gjort en helomvändning. Det visar sig att chickflicks, skvaller och matchmaking kommer bli den genemsama nämnaren
år, även för ledarstaben, vem hade trott det?



Hemma verkar det som om andra toner ljöd i öronen men frågan är ju vad folk kommer ihåg egentligen? Jag kan lova att ni satte lite färg på bussresan till Uppsala, om vi bortser från det totala demensen som verkade råda. Droskan lär ha fått känna på en hel hop GOA gubbar och gummor. Kan även passa på att bju på ett citat från helgens telefonsamtal.

" - Du verkar ju vara på topp nu?
- Nej, jag är på sneen, jag kan inte gå rakt!"

Olivia

Besöksrekord

Besöksrekord nu då!!!
vi klättrar sakta men säkert uppåt, nu fortsätter vi såhär så är vi snart på toppen!

ps. tack grizzlyjunior och mammamutt! ds.
ps2. och självklart ett tack till alla andra läsare också! ds2.


Dagen efter

Gårdagen bjöd på väldigt mycket! Kvällen började trevligt med förfest med tjejerna, när tiden sedan var inne så drog vi (med ovingliga steg) vidare mot droskan. Där gick allt enligt planerna och väl inne på droskan så dansade vi som om vi aldrig gjort något annat. Trötta och slitna efter nån timme där så drog vi vidare mot donken, där köptes en välbehövlig chokladmuffins. Stegen förde oss nu hem och så var våran kväll fulländad. Slutet gott allting gott, om de nu inte hade varit för att nycklarna var inlåsta! Tur som vi har så slipper vi ändå sova på gatan för vi har en underbar kompis, eller rättare sagt två, som ställer upp och hyr ut sin säng. Påväg dit så sviker fötterna men både blåsor och skavsår och vi tvingas ta människotaxi till hjälp (vem du än var, tack för att du hjälpte en sliten krigare). Och sen så kunde vi tillslut krypa i säng, kanonkväll!:D

Med en bild så kan våran underbara kväll sumeras:


Vad lärde vi då utav denna kväll?
- Det är inte okej att låsa in nycklarna!

Sandra


...

Jag ser ut som enn murrmamma..............
'

                                                                                      sandra

Rött

Sminket är på och kläderna också, efter många försök. Bäst på byta var amanda, kläderna bara flög runt i sandraSTORA rum. Nu är vi nsart klar och ska börjA vandringen mot staden. Lycka till sandra i dina skor...
Vi hörs när vi kommer hem, PUSS

FREDAG

Nu taggar vi droskan som aldrig förr!!
bilder kommer sen;)

 en annan taggbild på oss från vintern

 

(vi överlevde skogen förresten!!!)

Sandra


Skogen

Det är just dit vi ska med klassen idag, hajk med matlagning, lekar och redovisningar är det som står på schemat. Eftersom våran klass betsår utav ett riktigt skönt gäng så har vi förhoppningar på en trevlig dag. Kameran är självklart med så även alla läsare får njuta utav den här dagen sen.

Efter en dag i skogen så blir det att pudra näsan och sedan dra ut på nya upptåg, riktigt vad som händer få vi se ikväll. Men då gäller det förståss att överlver skogens äventyr!


        Här är två smakprov på hur det kan se ut när ID07CF är i skogen.


                                                                                                                                                         Sandra


Idol

Kommer nog bli så att även jag kollar på idol i år..





                                                                                               Sandra

STUDENTEN 2010!!! (studentmössa)

Taggen inför studenten har redan börjat då provning av studentmössar stod på schemat idag. Fanns ju inte bara en modell av studentmössor kan jag lova, och den jag ska bära är självklart en med sommardoft. Vem vill inte ha en studentmössa med sommardoft liksom?! 
Vad mycket studentmössa det blev nu då, aja man blir aldrig less på något som har med studenten att göra. studentmössa, studentmössa, studentmössa, studentmössa..   

Förutom studentmössor fanns det även studentkläder och accessoarer, och modell för idag var våran kära klasskamrat Liv Andersson. För hennes otroliga instas idag tycker vi att hon förtjänar att bli veckans muttmamma, grattis till henne!!


Liv Andersson, veckans muttmamma!


Förövrigt har jag insett att det där abc...blablabla företaget, eller vad det nu är för något, måste tjäna sjukt mycket pengar på oss treor. Förra året var det tydligen runt 90 000 treor som köpte studentmössor av dom, och dom kostar kanske i genomsnitt 600 kr det blir liksom.. jag vet inte exakt,  men det blir i alla fall väldigt mycket pengar (jo jag går natur, men utan texas är vi naturelever typ som vilken elev som helst). Plus alla andra saker som folk köper. En på dragonskolan skulle tydligen köpa saker för 4 400 kr.. Måste vara en rik kille, tror vi får leta upp honom!


Sååå, om mindre än nio månader kommer ni se oss stå på ett flak, som förövrigt kommer vara det bästa flaket, och skrika som aldrig förr!! Kanske kommer ni känna lukten av oss också, är ju ändå över 20 sommardoftande studentmössor som också kommer befinna sig på flaket.



                                                                                      
                                                                                                    sandra


Det här är vi



En bild säger mer än tusen ord!


RSS 2.0